HSN

Hrvatski Savez Nutricionista (HSN) je krovno udruženje, odnosno nacionalna zajednica udruga nutricionista i dijetetičara u Republici Hrvatskoj.
HSN je osnovan 03. lipnja 2017. godine u cilju ujedinjenja nutricionista i udruga nutricionista u jedinstvenu i snažnu skupinu koja zajednički djeluje u cilju promicanja, razvitka, unapređenja ali i očuvanja nutricionističke struke s jasno definiranim načinom i stupnjem obrazovanja.
Hrvatski Savez Nutricionista organizator je Međunarodnog Kongresa Nutricionista koji se održava jednom godišnje. Kongres je poseban po tome što okuplja ne samo nutricioniste već i stručnjake različitih grana znanosti od prehrambenih tehnologa i inženjera preko agronoma,
liječnika i ostalih zdravstvenih djelatnika, farmaceuta, kineziologa, sve do psihologa koji dijele iste interese, a sve s ciljem razmjene najnovijih znanstvenih saznanja povezanih s nutricionizmom kao znanosti.
Vizija Hrvatskog Saveza Nutricionista jest kao krovno udruženje, odnosno nacionalna zajednica, ujediniti sve postojeće udruge nutricionista i/ili dijetetičara u cilju kvalitetnije suradnje i podrške među nutricionistima na području Republike Hrvatske, a sve u svrhu promicanja društvenog
položaja nutricionista te stvaranja kvalitetnih uvjeta za rad, znanstvena istraživanja i međunarodnu suradnju.
Misija Hrvatskog Saveza Nutricionista je poboljšanje društvenog položaja nutricionista, ali i kompetencija nutricionista vođenjem brige o njihovim potrebama i interesima te cjeloživotnoj izobrazbi i trajnom usavršavanju, ali i osvješćivanje i edukacija javnosti o važnosti pravilne prehrane u skladu s kampanjama gradskih, državnih, europskih i svjetskih krovnih zdravstvenih i nezdravstvenih institucija te organizacija.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.