ONLINE WEBINAR ZA NUTRICIONISTE

lis 13, 2022

Atopijski dermatitis (AD) je najčešći tip ekcema koji pogađa sve veći broj djece i odraslih osoba. Iako se kod neke djece stanje može značajno poboljšati ili čak potpuni nestati odrastanjem, AD je obično dugotrajno stanje koje utječe na kvalitetu života oboljele osobe. Umjesto liječenja simptoma, cilj bi trebao biti riješiti glavni uzrok.

Obzirom da je AD multifaktorska bolest, odnosno da je uzrokuje čitavi kompleks određenih čimbenika poput alergija i intolerancija na hranu, vanjskih čimbenika, sistemske kandidijaze, loše probave, neuravnotežene crijevne flore, propusnih crijeva i
genetske predispozicije, nije jednostavno dovesti bolest u remisiju i držati je pod kontrolom.

Oboljelim osobama treba pomoć od više stručnjaka, uključujući i od nutricionista.

Kako provoditi eliminacijsku prehranu, koju hranu uključiti kao zamjenu kada se provodi dijeta s ograničenim unosom alergena, koje namirnice uključiti u prehranu kako bi se poboljšala funkcionalnost kožne barijere, kako izgleda fitoterapijski pristup bolesti i koji suplementi
mogu biti od velike pomoći?

Na ova i druga pitanja, kolegica Klara će pokušati odgovoriti u svom predavanju.

Prijava do 23. listopada 2022. na info@hrvatskizbornutricionista.hr

Najnovije s bloga:

Nutritivna intervencija u pedijatrijskoj populaciji

Nutritivna intervencija u pedijatrijskoj populaciji

Kako pristupiti djeci sa dijagnozom pretilosti, na što paziti pri razgovoru sa djecom i roditeljima te kako ih motivirati za promjene u prehrambenim navikama i izraditi plan prehrane educirajte se kroz još jedan webinar za nutricioniste u organizaciji HZN-a. Pobliže o...

EU bira sigurnu hranu

EU bira sigurnu hranu

Nova i neobična jela uvijek nađu put do naših tanjura, a čak i uobičajena hrana kao što su banana, krumpir, rajčica i riža nekoć su u Europu pristigli kao nova hrana. Tijekom povijesti u našu smo prehranu uveli novu hranu, sastojke ili načine proizvodnje hrane koji su...

Što se nalazi na tanjuru naših najmlađih?

Što se nalazi na tanjuru naših najmlađih?

Koliko majki u Hrvatskoj doji? Koje su namirnice koje se prve uvode mališanima? Koji mesni proizvod je apsolutni broj jedan po preferencijama naših najmlađih? Samo su neka od pitanja na koje nam je odgovore dalo istraživanje prehrambenih navika dojenčadi i djece do...

Materijali

Preuzmite besplatne edukativne materijale o zdravoj prehrani

Učlani se

Postani član HZN-a