RADIONICE ZA DJECU O SIGURNOSTI HRANE

lis 13, 2022

Hrvatski Zbor Nutricionista (HZN) i ove je godine partner u provođenju kampanje „EU bira sigurnu hranu“. Cilj kampanje je educirati potrošače o znanosti koja stoji iza sigurnosti hrane te ih poticati na kritičko promišljanje o svakodnevnom odabiru namirnica.

 

U svrhu približavanja pravilne prehrane i sigurnosti hrane najmlađima,  HZN je u suradnji sa City Center One u Zagrebu i Splitu, održao radionice za djecu u dobi od 3 – 12 godina.

Djeca su, uz igru, crtanje, pitalice, zagonetke i druge zabavne aktivnosti, učili o pravilnoj prehrani i sigurnosti hrane, o čemu su ih podučavali educirani članovi HZN-a s iskustvom u radu s djecom.

U City Center One East u Zagrebu radionica je održana u subotu, 24. rujna od 17 do 19 sati, a održale su je Ivana Dorić, dipl. ing. preh. teh.  i Ivana Tkalec, mag. nutricionizma.

U City Center One u Splitu radionica je održana u subotu 02. listopada od 14 do 16 sati, a održale su je magistre nutricionizma Bruna Mimica, Antonia Vlašić, Anđela Jelavić Šako, Marina Kunac i Marija Selak.

Za potrebe održanih radionica, Spar Hrvatska d.o.o. je osigurao šarolik izbor svježeg voća i povrća, mliječne i druge proizvode, koji su poslužili za edukaciju djece o čuvanju namirnica, rokovima trajanja, pranju te načinima pripreme i konzumacije.

Djeca su se zabavila i stekla nova znanja, a svima uključenima u provedbu radionica HZN se od srca zahvaljuje!

Najnovije s bloga:

2. Hrvatski kongres medicine životnog stila

2. Hrvatski kongres medicine životnog stila

Hrvatska udruga za medicinu životnog stila organizira u suradnji s Medicinskim fakultetom u Splitu i Kineziološkim fakultetom u Splitu  2. Hrvatski kongres medicine životnog stila s međunarodnim sudjelovanjem koji će se održati od 26. do 28. travnja 2024. godine...

Predstavljanje Bilježnice o dohrani

Predstavljanje Bilježnice o dohrani

Bilježnica o dohrani je prva knjiga na našim prostorima u kojoj su mama i beba glavni likovi.   Bilježnica je spoj našeg životnog iskustva i znanja iz područja nutricionizma i fizioterapije.     No svjesne smo činjenice da je svako dijete jedinstveno i da je svaka...

Materijali

Preuzmite besplatne edukativne materijale o zdravoj prehrani

Učlani se

Postani član HZN-a