RADIONICE ZA DJECU O SIGURNOSTI HRANE

lis 13, 2022

Hrvatski Zbor Nutricionista (HZN) i ove je godine partner u provođenju kampanje „EU bira sigurnu hranu“. Cilj kampanje je educirati potrošače o znanosti koja stoji iza sigurnosti hrane te ih poticati na kritičko promišljanje o svakodnevnom odabiru namirnica.

 

U svrhu približavanja pravilne prehrane i sigurnosti hrane najmlađima,  HZN je u suradnji sa City Center One u Zagrebu i Splitu, održao radionice za djecu u dobi od 3 – 12 godina.

Djeca su, uz igru, crtanje, pitalice, zagonetke i druge zabavne aktivnosti, učili o pravilnoj prehrani i sigurnosti hrane, o čemu su ih podučavali educirani članovi HZN-a s iskustvom u radu s djecom.

U City Center One East u Zagrebu radionica je održana u subotu, 24. rujna od 17 do 19 sati, a održale su je Ivana Dorić, dipl. ing. preh. teh.  i Ivana Tkalec, mag. nutricionizma.

U City Center One u Splitu radionica je održana u subotu 02. listopada od 14 do 16 sati, a održale su je magistre nutricionizma Bruna Mimica, Antonia Vlašić, Anđela Jelavić Šako, Marina Kunac i Marija Selak.

Za potrebe održanih radionica, Spar Hrvatska d.o.o. je osigurao šarolik izbor svježeg voća i povrća, mliječne i druge proizvode, koji su poslužili za edukaciju djece o čuvanju namirnica, rokovima trajanja, pranju te načinima pripreme i konzumacije.

Djeca su se zabavila i stekla nova znanja, a svima uključenima u provedbu radionica HZN se od srca zahvaljuje!

Najnovije s bloga:

Food Revolution Day 2022 – Kongresa zdravlja

Food Revolution Day 2022 – Kongresa zdravlja

Termin događanja: 3.12. DubOAK u Malinskoj, Obala 21b.   Vidi sadržaj Osim pregršta divnih informacija, bit će besplatnog sladoleda, poklon iznenađenja i finog finger fooda! Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici @foodrevoutionotokkrk tj. Instagram...

Webinar za nutricioniste 24.11.2022. 18-19:30 h

Webinar za nutricioniste 24.11.2022. 18-19:30 h

Prehrana je ključan dio sporta, bilo da se radi o individualnom ili timskom sportu. Cilj nutritivne strategije je osigurati dobru pripremu i oporavak kod fizičkih napora te istu uskladiti s potrebama, željama i preferencijama svakog individualnog sportaša. Svaki sport...

ONLINE WEBINAR ZA NUTRICIONISTE

ONLINE WEBINAR ZA NUTRICIONISTE

Atopijski dermatitis (AD) je najčešći tip ekcema koji pogađa sve veći broj djece i odraslih osoba. Iako se kod neke djece stanje može značajno poboljšati ili čak potpuni nestati odrastanjem, AD je obično dugotrajno stanje koje utječe na kvalitetu života oboljele...

Materijali

Preuzmite besplatne edukativne materijale o zdravoj prehrani

Učlani se

Postani član HZN-a