RADIONICE ZA DJECU O SIGURNOSTI HRANE

lis 13, 2022

Hrvatski Zbor Nutricionista (HZN) i ove je godine partner u provođenju kampanje „EU bira sigurnu hranu“. Cilj kampanje je educirati potrošače o znanosti koja stoji iza sigurnosti hrane te ih poticati na kritičko promišljanje o svakodnevnom odabiru namirnica.

 

U svrhu približavanja pravilne prehrane i sigurnosti hrane najmlađima,  HZN je u suradnji sa City Center One u Zagrebu i Splitu, održao radionice za djecu u dobi od 3 – 12 godina.

Djeca su, uz igru, crtanje, pitalice, zagonetke i druge zabavne aktivnosti, učili o pravilnoj prehrani i sigurnosti hrane, o čemu su ih podučavali educirani članovi HZN-a s iskustvom u radu s djecom.

U City Center One East u Zagrebu radionica je održana u subotu, 24. rujna od 17 do 19 sati, a održale su je Ivana Dorić, dipl. ing. preh. teh.  i Ivana Tkalec, mag. nutricionizma.

U City Center One u Splitu radionica je održana u subotu 02. listopada od 14 do 16 sati, a održale su je magistre nutricionizma Bruna Mimica, Antonia Vlašić, Anđela Jelavić Šako, Marina Kunac i Marija Selak.

Za potrebe održanih radionica, Spar Hrvatska d.o.o. je osigurao šarolik izbor svježeg voća i povrća, mliječne i druge proizvode, koji su poslužili za edukaciju djece o čuvanju namirnica, rokovima trajanja, pranju te načinima pripreme i konzumacije.

Djeca su se zabavila i stekla nova znanja, a svima uključenima u provedbu radionica HZN se od srca zahvaljuje!

Najnovije s bloga:

Food Revolution Day 2022 – Kongresa zdravlja

Food Revolution Day 2022 – Kongresa zdravlja

Termin događanja: 3.12. DubOAK u Malinskoj, Obala 21b.   Vidi sadržaj Osim pregršta divnih informacija, bit će besplatnog sladoleda, poklon iznenađenja i finog finger fooda! Detaljnije informacije možete pronaći na Facebook stranici @foodrevoutionotokkrk tj. Instagram...

Webinar za nutricioniste 24.11.2022. 18-19:30 h

Webinar za nutricioniste 24.11.2022. 18-19:30 h

Prehrana je ključan dio sporta, bilo da se radi o individualnom ili timskom sportu. Cilj nutritivne strategije je osigurati dobru pripremu i oporavak kod fizičkih napora te istu uskladiti s potrebama, željama i preferencijama svakog individualnog sportaša. Svaki sport...

Materijali

Preuzmite besplatne edukativne materijale o zdravoj prehrani

Učlani se

Postani član HZN-a