Izazovi u kreiranju plana prehrane
Pravilna prehrana važan je čimbenik u prevenciji bolesti i održavanja zdravlja, a plan prehrane je alat kojim se nutricionisti koriste kako bi kompleksne prehrambene smjernice opisali jednostavnim govorom i motivirali pacijente na pozitivne promjene.
Pravilno posložen plan prehrane ne podrazumijeva samo dobre odnose između nutrijenata i energije već mora uzeti u obzir zdravstveno stanje pacijenta, njegove prehrambene preferencije, budžet za hranu, raspored obaveza i aktivnosti, kulinarske vještine i dr.
Kako izgleda cjeloviti proces, od prvog kontakta, uzimanja anamneze, analize dnevnika prehrane, preko sastavljanja plana prehrane pa sve do načina praćenja napretka, prezentirat će nam Tea Mačković, mag.nutr. i Jelena Mandarić, mag.nutr.
Cijena kotizacije za nutricioniste: 10 EUR
*za članove HZN-a besplatno
Molimo da prijavu izvršite do 25.3.2023. na info@hrvatskizbornutricionista.