Webinar za nutricioniste: Izazovi u kreiranju plana prehrane 27.3.2023. u 18h

ožu 10, 2023

Izazovi u kreiranju plana prehrane

Pravilna prehrana važan je čimbenik u prevenciji bolesti i održavanja zdravlja, a plan prehrane je alat kojim se nutricionisti koriste kako bi kompleksne prehrambene smjernice opisali jednostavnim govorom i motivirali pacijente na pozitivne promjene.

Pravilno posložen plan prehrane ne podrazumijeva samo dobre odnose između nutrijenata i energije već mora uzeti u obzir zdravstveno stanje pacijenta, njegove prehrambene preferencije, budžet za hranu, raspored obaveza i aktivnosti, kulinarske vještine i dr.

Kako izgleda cjeloviti proces, od prvog kontakta, uzimanja anamneze, analize dnevnika prehrane, preko sastavljanja plana prehrane pa sve do načina praćenja napretka, prezentirat će nam Tea Mačković, mag.nutr. i Jelena Mandarić, mag.nutr.

Cijena kotizacije za nutricioniste: 10 EUR

*za članove HZN-a besplatno

Molimo da prijavu izvršite do 25.3.2023. na info@hrvatskizbornutricionista.

Najnovije s bloga:

EU bira sigurnu hranu

EU bira sigurnu hranu

Nova i neobična jela uvijek nađu put do naših tanjura, a čak i uobičajena hrana kao što su banana, krumpir, rajčica i riža nekoć su u Europu pristigli kao nova hrana. Tijekom povijesti u našu smo prehranu uveli novu hranu, sastojke ili načine proizvodnje hrane koji su...

Što se nalazi na tanjuru naših najmlađih?

Što se nalazi na tanjuru naših najmlađih?

Koliko majki u Hrvatskoj doji? Koje su namirnice koje se prve uvode mališanima? Koji mesni proizvod je apsolutni broj jedan po preferencijama naših najmlađih? Samo su neka od pitanja na koje nam je odgovore dalo istraživanje prehrambenih navika dojenčadi i djece do...

Materijali

Preuzmite besplatne edukativne materijale o zdravoj prehrani

Učlani se

Postani član HZN-a