Atopijski dermatitis (AD) je najčešći tip ekcema koji pogađa sve veći broj djece i odraslih osoba. Iako se kod neke djece stanje može značajno poboljšati ili čak potpuni nestati odrastanjem, AD je obično dugotrajno stanje koje utječe na kvalitetu života oboljele osobe. Umjesto liječenja simptoma, cilj bi trebao biti riješiti glavni uzrok.
Obzirom da je AD multifaktorska bolest, odnosno da je uzrokuje čitavi kompleks određenih čimbenika poput alergija i intolerancija na hranu, vanjskih čimbenika, sistemske kandidijaze, loše probave, neuravnotežene crijevne flore, propusnih crijeva i
genetske predispozicije, nije jednostavno dovesti bolest u remisiju i držati je pod kontrolom.
Oboljelim osobama treba pomoć od više stručnjaka, uključujući i od nutricionista.
Kako provoditi eliminacijsku prehranu, koju hranu uključiti kao zamjenu kada se provodi dijeta s ograničenim unosom alergena, koje namirnice uključiti u prehranu kako bi se poboljšala funkcionalnost kožne barijere, kako izgleda fitoterapijski pristup bolesti i koji suplementi
mogu biti od velike pomoći?
Na ova i druga pitanja, kolegica Klara će pokušati odgovoriti u svom predavanju.
Prijava do 23. listopada 2022. na info@hrvatskizbornutricionista.hr
2. Hrvatski kongres medicine životnog stila
Hrvatska udruga za medicinu životnog stila organizira u...
4. međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS
Poštovane kolegice i kolege, nastavljajući tradiciju...
III. POZIV-14. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA-Osijek, 14. i 15. rujna 2023.
Poštovane kolegice i kolege, u ime Organizacijskog odbora...
POZIV NA 4. HRVATSKU KONFERENCIJU O PROCJENI RIZIKA I SVJETSKI DAN SIGURNOSTI HRANE
Poštovane kolegice i kolege, Hrvatska agencija za...
III. FIB CONFERENCE_Drugi poziv
Poštovane kolegice i kolege, u privitku šaljemo prvi poziv...
19th Ružička Days, September 21–23, 2022, Vukovar, Croatia (I. circular)
Poštovani, u ime Znanstveno-organizacijskog odbora...
Poziv na tečaj “Inborn errors of metabolism: facts, doubts and future of nutrition therapy”
“INBORN ERRORS OF METABOLISM: FACTS, DOUBTS AND FUTURE OF...
4. HRVATSKA KONFERENCIJA O PROCJENI RIZIKA PORIJEKLOM IZ HRANE 6.-7. LIPNJA 2022.
Najava radionice za nutricioniste/dijetetičare u sklopu Programa nutritivne skrbi u KBB
Poštovane kolegice i kolege, Hrvatsko društvo za...
Svjetski dan hrane 25.10.2021. OSIJEK
POZIV NA SVJETSKI DAN HRANE - 25.10. OSIJEK Sudjelovanje...
Kampanja EU bira sigurnu hranu
Europska agencija za sigurnost hrane i Hrvatska agencija...
ONLINE SIMPOZIJ MFNS – Covid-19 in the south and north of the Mediterranean: What differences? What determinants?
VIRTUALNA KONFERENCIJA "Covid-19 in the south and north of...